Alla inlägg under juli 2012

Av Walters Edénius - 1 juli 2012 23:45

Få se hur länge solen skiner idag? Det lär bli regn på eftermiddagen enligt någon vädersajt. Husse och Matte åkte till Prästbodarna vid 14-tiden, där det skulle hållas Fäbodgudstjänst vid Goth Bertils s.k Nystugu. Det tornade upp svarta moln och regnet började med trevande droppar innan det totalt brakade loss med skyfall. Victoria, som är lekunu åt Goth Bertil, hade förberett utanför stugan med altarbord och bänkar. Men det var ingen människa som kände för att sitta ute och lyssna på Guds Ord när det vräker ner. Victoria sa att alla kunde gå in i eldstugan. Ett bra förslag. Hon tände brasan som var placerad i centrum med ett rökhål ovanför uppe i taket och det var väggfasta bänkar utmed väggarna. En liten mus sprang tvärs över golvet förbi Husses orgel. Matte hade Nemo med sig, eftersom hon är "barnvakt" ett par dagar, och han blev ivrig efter musen.

 

Kerstin från Finnbacka hade barnbarnen med sig.

 

Det var en svag dimma av rök i stugan. Prästen och Sigvard satt bakom en småtrevlig rökridå.

   

"Kuckelikuu! är det någon hemma?" sa Goth Bertil och kikade in.

 

En ko och ett par kalvar lyssnade på psalmsången som ljöd genom brädväggarna.

 

Victoria hade ordnat med kyrkkaffe och osttuttul, som hon kringt serverade. Husse och Matte måste dessvärre bryta och åka till Boda kyrka för mera uppdrag. En älg stod på vägen vid vägskjälet till Prästbodarna när de åkte till Boda, det var en s.k fjoling, som nu blivit ivägstött av kon, då är dom alltid villrådiga och osäkra på livet.

"Larz Börjez" skulle framföra gårdagens program från Dådrankvällen nu i Boda kyrka.

Kyrkvaktaren i Älvdalen är en ivrig fan till dragspelarna, han åkte ner och lyssnade båda kvällarna.

Larz och Matz står här och övar på skalorna.

   

En billast med åhörare från Älvdalen körde en härlig gammal Volvo, som han bytt motor på, han har även en gammal Daf och lite annat i veteranbilväg. Han skulle åka ända hem till Särna när han släppt av det övriga sällskapet i Älvdalen.

 

Nu är det knottens timmar. Det gick inte att stå och prata ute, det var snabba samtal. När Husse och Matte åter var i Bingsjö gick det nästan inte att gå ut ur bilen, det blev paniksituationer för att komma ifrån knotten. Matte skulle stanna kvar i Bingsjö för att sjunga in stämman hos Berit Z på Noréns lindan. Men det gick inte att hålla till ute inte ens under förtältet. Husse åkte däremot hem till mig. Jag höll till på altanen, för där härjar ingen knott. Under natten kom det folk till Päkkos stuga.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards