Direktlänk till inlägg 15 augusti 2015

Lunch hos svärmor osv

Av Walters Edénius - 15 augusti 2015 21:43

Igår var Husse och Matte bjudna till Boda kyrkby tillsammans med Erikanders Annica och hennes far och fjås på middag till Ann-Lis. Det blev fisklunch av det läckraste slaget. Sedan god fruktsallad med två sorters grädde, en vanlig och en som man inte "skiter i byxorna av" sa Annica.

Husse och Matte åkte sedan till Rättvik och fixade lite saker till husvagnen, bl.a fyllde reservdäcket med luft och lagade ventilen.

Sedan blev det en tur till Tällberg och dragspelsstämman där.

Dragspelsmusik ljöd runt hela campingen och det var folk från alla håll och kanter som fyllt alla lindorna med sina tält, husbilar och husvagnar. Knutes Jonas, Tjäder Tomas, Knutes Ulf m.fl var där och spelade. Det var ett gäng norska durspelare som underhöll i bårhuset, där det också serverades mat. Husse och Matte gick dit och åt och drack, Matte gick fram till de skickliga musikerna och önskade en låt, som framfördes. En av Nygårds Britas kôllor var också där med man och älghund.


Förra onsdagen var Husse in till Mora lasarett och opererade sin tunnel. Nu har det gått någon vecka och såret verkar läka enligt "handboken".

Husses barnbarn Alm Elsa har också varit här några dagar och hälsat på. Framför allt har hon skött hönsen. Ingegerd har ju fått fyra kycklingar. Tre svarta och en vit, den vita har Alm Elsa döpt till Lillie. Elsa satt hur länge som helst i hönshuset med Lillie i knäet och bara njöt.

 

Idag har Ingegerd och sina barn varit ut i hönsgården för första gången.

Idag var Bonden in en sväng sedan han stängt hela Vallen. Han väntade hem sin fru som har tågluffat till Umeå för att hämta hem ett av barnbarnen, som framgent skall följa med till Legoland.

Idag har det varit provskjutningar lite här och där på de lokala älgbanorna inför kommande björnjakt och älgjakt. Dalstugalaget, Bingsjölaget och Rocka har smällt på under dagen.


Päkkosfolket har åkt hemöver en period för att återkomma till lingontiden. Nere i Bûdgården har det jobbats i alla anletenas svett. Garageportar har monterats, ved har körts hem och uteplatsen har grundlagts. Trots allt jobb har de hunnit umgåtts med gäster.

Här hemma har Husse klippt gräsmattan och Matte har trimmat. Av en ren tillfällighet kollade Matte frysen om den var som den skulle. Så fick hon till sin förfäran se att den stannat och allt var nollgradigt, fullt med kött, bär, svamp, glass, bröd m.m Förmodligen sedan strömavbrottet, som var för några dagar sedan. Vilket elände, vilken tur i oturen. Matte och Husse satte igång att laga mat. Ja mest Matte, Husse gick bara i vägen som vanligt. Alla spispattor, ugnar och annat gick för fullt. Tjälknölar, porterstekar, biffar, köttfärssås och köttbullar på sju kilo köttfärs. Vinbärssaft, lingondrick. Allt på en gång. Skönt att vi inte hade främmande när detta upptäcktes!

Hönsen gick under tiden ute och drog i sig den goda matdoften från öppna köksdörren.

Så det kan bli.

Nu är det upprätt och i efterhand verkar Matte nöjd. Husse ringde och berätrtade om allt detta för barnbarnet Alm Elsa och berättade att Lillie varit ute i hönsgården för första gången.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se