Direktlänk till inlägg 30 juli 2015

Cruising

Av Walters Edénius - 30 juli 2015 23:45

Så var den stora dagen inne under classic-car-veckan 2015. Husse och Matte åkte hemifrån redan vid 14-tiden. De stannade först till vid Bingsjöaffären för att handla det som fattades till matsäcken bl.a matjesill. Matte brukar göra häftigt matiga mackor som är bra att ha under den långa kvällen. Hon bredde klart utanför affären. Lena Vikström tyckte det såg som om hon tränade på cittran.

 

De lyckades få en perfekt parkering mitt i smeten utan att bli inlåsta. Sedan träffade de Palm från Ovanmyra som talade om vilka kommentatorer som jobbade under kvällen och var dom skulle stå. Själv skulle Palm vara kommentator i Vikarbyn vid skolan.

Husse och Matte beslutade att stanna på Knektplatsen där den talförda Arvika-Masen skulle presentera. Det var inte så mycket folk i rörelse, allra helst inte ortsbor. Vakten Hillrings Tomas kom och pratade, liksom Gustafssons i Gulleråsen. Långsvôds Olle med familj och Ollas Sandra med fjås gick också förbi. Men ju närmare klockan 17.00 det led ju mera folk kom. Så började de olika eleganta fordonen glida in.

         

Till slut blev det lite kallt att sitta still så länge, så de rörde på sig en sväng och åt lite av den medhavda matsäcken. Vid Enådal höll några tonåringar på att leka en lek som kunde bli farlig, men som slutade tvärt. Tjejerna skulle bindas med eltape osv.

           

Det var väl inte så roligt att bli bevittnade under sin lek?


Husse och Matte beslutade sig för att gå mot Riksvägen och se vad som försegick där. Gillis från Finnbacka satt vid Knektplatsen och kollade in alla rariteter som var ute och gled.

 

Gamla polisbilar, lastbilar och annat kom i en strid ström.

                                     

En gris fick också vara med.

 

Det burnades hej vilt till mångas glädje och andras avsky.

           

Många roliga påhitt fanns till och från.

         

Denna unge man har redan fått erfarenhet av cruising.

 


Ett ekipage från Schweiz var väl utrustade för campinglivet i Sverige.

   

Mitt under all trafik i rundiln vid Knektplatsen fick en bil motorhaveri och killarna började leta efter motorn eller något annat. Det blixtrade i alla fall när de höll på och sökte.

   

Vissa i de närbelägna etagelägenheterna började bli trötta på all trafik och skulle nog hellre vilja få lite lugn i hemmet, fastän det var bara början på kvällen.

   

Det verkade inte vara några söndagsskolebarn som höll igång i Rättvik på torsdagskvällen!

             

Vakter och poliser hade fullt upp hela tiden och svårigheter att komma fram tvärt.

 

Husse och Matte gick upp mot rundiln vid Snikki och sedan på järnvägssidan åter till Storgatan och jämsmed landsvägen till Enåbron. Sedan till Sörgårdens fik för att få sitta en stund och samtidigt dricka en kopp te. Bengt på BeCa med sin kvinna kom och satte sig och pratade en stund. Sedan kom bekanta från Dådran och slog följe ett stycke innan vägarna skildes åt. Husse och Matte åkte upp till Boda kyrka en sväng med ett elpiano, så Husses vikarie får något att spela på vid Styggforsen på söndag.

Utanför kyrkan gick Alenka och kvällsrastade både hund och katt och på Lônåsn kvällsrastade Mökjas Rolf sin golden. Husse och Matte åkte över Lidberget hem. Väl hemma vilade ett lugn i alla gårdar med sovande människor.

Ingegerd hade visst fått tvillingar i hönshuset. 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se