Direktlänk till inlägg 7 augusti 2015

Fortsättning på födelsedagen och gammalt prat från förr

Av Walters Edénius - 7 augusti 2015 21:16

Det blev ett vådligt kalas hos Ann-Lis när Husse och Matte kom dit. Dit kom också Mattes barn och hennes ex. Det blev kaffekalas, presentutdelning och "Ja må hon leva", hurrande men inte hissande.

 

Det blev glasögonprovning och brottning mellan Ann-Lises barnbarn.

             

Det blev lite prat om gamla tider och folk från arsida Amunjen.

   

I måndags ringde Husse och kollade när han skulle in och opereras för karboratorsymdromet. Dom hittade inte på hans papper men han fick en återbudstid direkt till onsdag. Snabba ryck. När han åkte in till sjukhuset ringde dom igen och funderade om han kunde komma tidigare, så Matte tog över ratten och gasade på.

Väl på sjukhuset gick det undan. In för att byta om till sjukhuskläder, så lokalbedövning och trast ettôr in på operation. Narkosläkaren hade många gemensamma bekanta med Husse så det blev ett kackalorum under operationen. Husse pratade som om han fått morfin fastän han bara fick sprutor på handen. Ingreppet gick på en kvart och så ut för att bli bjuden på fika i personalköket.

 

Matte fick också kom in och fika.

Här hemma har det varit mycket fläder på busken vid gantuse. Bra gödning där? Flera har plockat och kokat dricka, men nu tycks tiden vara förbi.

 

Bûd Christin var här några dagar och ville bl.a se kycklingarna, hon njöt av att hålla de mjuka bollarna i händerna.

 

Jag håller koll fån våran bollpil och så njuter jag av att ha en egen in- och utgång. Där kommer jag och går precis när jag vill.

 

Det regnade kopiöst en dag här förleden och mitt i all nederbörd kom en Finnbackabil in med hästfinka och körde i kohagen, men korna stoppade främlingen så han fick stanna. Hårda bud. Det blev nykterhetskontroll och annat. 

Matte har storstädat lillstugan och inventerat vad som fanns där. Partytältet sattes upp och så bars allt ut för luftning. Tre fladdermöss hade kinesat där under vintern.

   

Idag kom min kära kompis och brevvän Eva hit tillsammans med Fader Bergström, som cyklade på en konstig cykel, som gick att fälla ihop?

Det såg verkligen farligt ut när han gav sig av nerför Bûdbåkkan med det fordonet. Jag bad en stilla bön för deras välgång.

Matte höll på att måla vår halva husvagn. Mattes kôlla Annica funderade varför Matte och Husse köpt en halv husvagn? Men den är ju så liten.

Under tiden gick Husse ner och hämtade posten och mötte Mårséns Sören och hans duva. En blåbärsplockande man skrapade bär vid Hästkasbåkkan och han hade en liten hundvalp på vägen som tyckte det var så vasst om magen att gå i riset. Den föredrog att sitta och titta på sin Husse från vägen. Den var nog av rasen Dansk Bondhund?


Päkkosfolket har varit borta över dagen och kom hem nu på sena kvällen. Matte gick ut och målade ännu en gång fastän klockan närmade sig 22.00 I morgon kommer det främmande liksom på söndag. Då blir det liv och rörelse igen. Bara dom inte har någon hund med sig!


    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se