Alla inlägg den 3 juli 2012

Av Walters Edénius - 3 juli 2012 23:45

I morse for dom iväg tidigt, jag låg och sträckte på mig och njöt av att vara katt på gården.

   

Idag skulle Matte göra det sista inför stämman på kyrkogården. Klippa och annat som för oväsen, dessa jobb undviker Matte när stämman äger rum och folk campar intill kyrkogården på lindorna.

Husse jobbade i Boda under dagen och hade en härlig eftermiddag på Backåkern med musik för de boende där. Alm Christina, som bor i gamla småskolan i Ovanmyra, hade bakat två sommartårtor till eftermiddagskaffet.

Swahn Göran jobbade med att förbereda rödfärgning av Prästgården. Det vita tvättades rent och skrapades. Det syntes verkligen att röken från den stora skorstenen från värmecentralen intill, sotar ner. Det är ett väldigt omfattande arbete på denna stora fastighet med torn och tinnar och annat.

Husse for hem och åt. Matte bodde kvar i Bingsjö från söndag till onsdag för att hinna med allt. Husse var gräsänkling här hemma med mig.

Ingegerd SMS:ade att Husse skulle ta med sig ett instrument och spela ihop med Päckos Margit, Ingegerd, Mats och Christina x 2 innan det skulle bli för åtut.

Husse tog en fiol med sig, som inte var spelad på under flera år. Ihoptorkad av kaminvärmen, utan hakstöd och inget harts.

Väl framme kom bodapolskorna tillbaka en efter en i den förlängda märgen och det blev en rolig kväll. Matte spelade marackas (grus från minneslunden i en tuppervär butt).

             

Knotten tog så småningom över befälet och tvingade undan musikanterna. Långbyxor och långarmat blev absolut nödvändigt.  

Tisdagkvällen är jättemysig på stämman mycket roligare än själva stämmodagen tycker många. I Bystugan kan man köpa kaffe, smörgås eller öl. Där var det massor av bekanta som satt och pratade och ute på Bystugans altan var det några som spelade för gästerna. Nils Erik med syster och svåger, Egon och Nyfäbodarn, Brun Ecke och Anna-Stina, Lasse och Ingviol, Nicklas, Erika och Nova m.fl Utanför var det försäljning av hamburgare och korv och i det stora tältet dansades det polskor och andra krumbukter. En trevlig och sommarskön kväll innan dagen D bryter ut. Från Dalstuga kom det en kolonn med cyklister. Ungefär som ett gäng repgubbar som var på väg till en manöver.

Husse och Matte med sina kompisar klädde sig i mygghattar och gick ut och tittade på allt som hände på lindorna. Vid Järnakurvan stod Knapp Greta vid förtältet och Berit drog i bälgen och kikade efter en karl som kallades "Elden". De händer mycket i Bingsjö dessa dagar.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards