Alla inlägg den 30 juni 2015

Av Walters Edénius - 30 juni 2015 23:45

Bingsjölindorna är nu i det närmaste fulla av husvagnar, tält, husbilar och andra kinesarmöjligheter. Det parkeras och husbilar riktas upp, husbilar och husvagnar av allsköns utförande. Igår kväll gick Husse och Matte samt Ljungrens ner och spelade med Päkkos Margit. Husse stämde upp hennes cittra och sedan var det bara att åka.

 

Matte och Mats gick i täten och de övriga slank med efteråt. Hos Päkkos Margit var även Tomas shemma, så stämningen var på topp.

Det spelades låtar och gamla slagdängor hela kvällen.

       

Mattes BB-kompis från Änderåsen kom tidigare på dagen och spelade.

     

Kören höll ikväll en bejublad konsert i kyrkan. Det kom över 100 personer. Alla körmedlemmar ställde upp så det var en riktig stjuss ti sånnjen.

Ingrid Olsson hälsade alla välkomna och höll en rörande fin inledning, sedan blev det musik på fiol och orgel på läktaren, kören sjöng och cittrorna spelade. En riktig höjdare och publiken applåderade hela tiden.

 

Husse delade ut varsin ros till alla i kören som ett symboliskt tack för all sång de ställt upp med för Finnmarken under vårterminen. Sedan spelade musikerna en gånglåt av Hjort Anders var under alla tågade ut i den sköna sommarkvällen.


Många av besökarna gick sedan ut och lyssnade på buskspelarna eller så gick man över till bystugan för att lyssna på fiolmusik och pratglada och trevliga gäster.

En cittraspelare från Danmark kommer till de flesta spelmansstämmorna och spelar skickligt med sin speciella teknik. Ibland plockar han fram en flöjt ur byxfickan. Han lär vara en tekniker till sin profession som kan laga gamla elektriska apparater.

   


 

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards