Senaste inläggen

Av Walters Edénius - 24 augusti 2015 23:30

I fredags åkte Husse och Matte iväg med den rullande slogboden till Siljansnäs, närmare bestämt till Olsnäsgården.

Innan dess stannade de till i Leksand och besökte en utställning i kulturhuset. Matte blev alldeles lyrisk av det hon såg och hennes kreativitet tändes och hon smidde planer i huvudet hela tiden.

Olsnäsgården ligger som en oas vid Siljan. Husses barnbarn Göstas Märta skulle ha födelsedagskalas i deras stuga uppe vid Skäppsjöns fäbodar. Skäppsjön ligger västaför, som man säger där.

Husse och Matte ställde upp husvagnen och åkte upp till Buffils Annas och Hotellet för att äta kvällsmat.

 

Men allt var stängt precis innan, på hotellet var det en man i receptionen som verkligen uppträdde arrogant för att ha ett serviceyrke. Matte föreslog att de åkte till affären och handlade lite kvällsmat och åt i husvagnen. "Man ska alltid ha en kylväska med mat när man åker ut i periferin" sa Matte irriterat! Sagt och gjort!

Sedan var det lagom att åka ett par mil eller så västaför. Genom Brasksläktens by, Nybingsbo, sedan genom byn på höjden, Klockarberg, där det inte talas Siljansnäsmål, utan ett idiom från Ludvikahållet.

Vidare grusvägen mot sjön Lång och förbi avtagsvägarna till Jordbergs och Långsåsens fäbodar. Strax glittrade en spegelblank sjö mellan furorna och så var dom framme för att fira 10-åringen.

 

Deras älghund Ella är jättepersonlig och vänlig, älskar "sina" barn.

 

Här umgås hon med Göstas Tyra, som inte riktigt gillade att systern fick presenter denna gång.

Husses måg hade ordnat kring stugan och riktat upp den, sedan blir det nog solenergi och annat där, då det inte finns el. Mågens far med sin tjej kom också. Tjejen är ingen annan än Mattes skollärarinna i Dalstuga, Lind Inger eller Grälls Inger, som hon heter här i byn. Hon bor i föräldragården i Åkersbûdär. När Inger kommer blir det fart i stugan med glada och pigga berättelser från upplevelser, som ingen kan ana har skett.

Utanför stugan växte det skvattram (Ledum palustre) och massor av blåbär. Husses måg är dessutom jaktledare där på området. Han berättade att dom sedan flera år infört att alla som skall deltaga i jakten måste blåsa i en alkoholmätare innan. Skulle någon vara i berusat tillstånd och något händer är det jaktledaren som har ansvaret och blir den skyldige. Mågen gör stickprov då och då under veckan. En gång var det en av jägarna som flåsade ut positivt på mätaren. Mågen tog då slutstycket från hans bössa och han fick sitta på passet ändå utan att kunna skjuta, om det skulle komma skjutbart vilt. Det var alltså inget tillfälle för den druckne att gå hem i kojan och sova. I stället var det ett tillfälle till eftertanke genom att sitta på pass och fundera - var värt att supa och äventyra lagandan. Detta var ett bra botemedel för att bli av med fylla i samband med älgjakten.

Detta kommer säkert att införas mer och mer av jaktledarna runt om.


Efter ett roligt kalas blev det ändå dags för alla gästerna att bege sig till sina natthärbärgen. Husse och Matte åkte till sin husvagn. De satt en stund och njöt av tystnaden innan det var dags att låta John Blund ta över situationen.

På lördagen fyllde Matte år och då hade Husse bjudit ner sin äldsta och yngsta kôlla med familj på frukost i Olsnäsgårdens matsal. Dessa två kôllor bor i Siljansnäs.

Husse och Matte tog en liten promenad runt stranden med alla sjöbodarna.

Strax kom gästerna för att träffas kring frukostbordet.

   

Det serverades en riktig hotellfrukost med allt vad det innebar.

 

Efteråt blev Husses operationssår ompysslat, det gällde att passa på när två sjuksköterskor fanns i närheten.

En glass-stund ute i solen och lite småprat innan alla skulle till sitt.

      

Så blev det dags att åka var och en till sitt.

Husse och Matte åkte till Boda Kyrkby för att hämta upp Ann-Lis. Matte hade bjudit barn och mor på lunch i Furudal. Mattes mågstump jobbar i en av restaurangerna där och just där skulle det kalasas.

Mycket folk gick och kom, kommersen var på topp, det klirrade i kassan eller så drogs kontokorten och allas fyra siffror trycktes. Livet är nu fyra siffror i olika kombinationer för alla liv, utom för mig, jag skulle aldrig befatta mig med dylikt. Jag tar mig en mus utan en kod.

Det hurrades för Matte och hon fick paket. Även Husse fick paket eftersom han har sin bemärkelsedag framgent. "Det gjordes två flugor på smällen" som man säger i Norrtälje.

Så var det dags för recession och dags för färd hemåt. Husse, Matte och Ann-Lis stannade på Näcken och handlade något som glömts.

Husse och Matte åkte hem till mig. Skönt med avlastning, trött på att passa höns och kycklingar, dessutom är det björnjakt och det smäller både här och där. Det var bra att Bûdfolket var här. Kjells idoga snickarjobb med den förnämliga altanen har nu blivit ett fulländat verk. Toppenställe för dem att vistas på och njuta sommarsol.

Husse och Matte plockade ur husvagnen och Matte ordnade plötsligt med kaffe och rosévin ute på trädgårdsmöbeln. En bil hördes stånkande i Bûdbåkkan och tvenne familjer Ljunggren kom och hurrade och sjöng. Efter detta saluterande blev det fikastund och samvaro i skön miljö med värmande solstrålar.

Inte nog med detta, det skulle bli ytterligare kalas på aftonen i Bingsjö bystuga. Där har det ordnats en tackfest för alla som varit behjälpliga under Bingsjöstämman.

Kjell och kvinnan i hans liv åkte mot Eken för denna gång, men de kommer åter strax. Han ringde från Bûdbåkkan och sa att den giftiga huggormen Botvid ligger och gassar sig, nu med fyllda blåsor efter tömningen i en av hundarna för ett tag sedan. Husses dotters hund blev biten härförliden.

Utanför Bingsjö bystuga stod en hord av människor som lyssnade på bl.a Bonden och en annan man som tackade för allas insatser samt en ekonomisk redogörelse yppades.

Anna Maria kom glad i hågen och välkomnade alla till kvällens mat. Hon berättade om matsedeln och hur det praktiskt skulle gå till när så många människor skulle smyga sig på matbordet.

Efter inmundigandet spelade tre älvdalingar och en "osskall" upp till dans. Det var olika dansstila.Under de lugna danserna rymdes alla men när det spelades bugg tog flera par hela dansgolvet i besittning med yviga och vilda åthävor så de buggokunniga fick retirera.

Det blev sent, klockan närmade sig söndag. Husse och Matte åkte hem och umgicks med mig en stund.

Husses mellandotter från Galgberget kom på söndagen med sin familj. Det blev en skön stund med tre glada pojkar som utnyttjade gräsmattan och kesade runt och njöt. Riktiga sommarlovsplanscher. Husses måg, Fredrik hjälpte Husse med att förankra en prydnadspump i en betongsockel sedan var det några andra göromål som inte Husse har kunskap att göra.

 

Mot kvällningen åkte de hemöver för att samla sig till en ny arbetsvecka och ny skoldito.


Igår började Matte tidigt, semestern är slut och nu är det gråa veckor igen. Husse är dock sjukskriven efter operationen, men hon gav vissa tips till göromål Husse kunde utföra under det hon var hemifrån.

"Rensa gräs från rögålsstörarna, klipp gräsmattan, ge hönsen friskt vatten och skotta dynga, detta klarar du med en hand!". Bonden kom en sväng och tröstade. Han sa att Husse skulle vara tacksam för att få arbetslista för dagarna, det var i alla fall han.

Husse led sannerligen inga kval, han bara försöker få det att låta så. Nu måste han börja träna fingrarna för att kunna spela igen. F.n är det hopplöst. Det blir nog psalmer spelade såsom "pekfingervalsen".
Av Walters Edénius - 20 augusti 2015 23:45

Ännu en härligt solig dag. Igår var Husse och Matte en vända till Rättvik för att stygnen skulle plockas ur tunnelbygget på Husses höger.

 

Där jobbade ett barnbarn till Gudmunds i Västbjörka. Denne Gudmunds jagade älg i Dalstuga med Walter Olle då det begav sig.

Några ärenden uträttades i Rättvik innan hemfärden. Fika på Fricks förstås är ett måste! 

Väl hemma hakades Polarvagnen på kroken och de begav sig på en lusttur till Bollnäs för att skaffa lite prylar som behövdes till nämnda bihang. Men ack, där fanns dåligt av gamla delar kvar. Husse och Matte blev hänvisade till diverse olika firmor kring Bollnäs alla håll och kanter, men det blev allt annat i handelskorgen. Livsfarligt för dem då de även besökte Dollar Store!!

Så hemöver, de handlade grillade kycklinglår och grönsaker i Alfta och så stannade de vid Kammahav och åt. Första gången en måltid i farkosten som hängde med.

   

Idag var det plock och plock här hemma. Jag solade hela dagen på altanen. Man orkar ju inte göra något vettigt i denna värmen, påpälsad som jag är. Husse och Matte svassar ju runt lättare klädda men jag har ju inte den möjligheten. Det finns ju visserligen nakenkatter men hemska tanke på vintern!

Husse och Matte var bjudna ner till byn på kalas på kvällen. En trevlig och glad stund vid Nygårds lisstugu på altanen hos Eva och Bergström. Spännande förtäring som Matte direkt härledde till Sri Lanka, då den var curryberikad.

Lite senare blev det efterrätt inne i stugan och roliga minnen berättades från fornstora da´r.

Klockan går fort när man har trevligt, så det var dags att bege sig för de mina upp till Bûdär och beblanda sig med sänghalmen.


Av Walters Edénius - 15 augusti 2015 21:43

Igår var Husse och Matte bjudna till Boda kyrkby tillsammans med Erikanders Annica och hennes far och fjås på middag till Ann-Lis. Det blev fisklunch av det läckraste slaget. Sedan god fruktsallad med två sorters grädde, en vanlig och en som man inte "skiter i byxorna av" sa Annica.

Husse och Matte åkte sedan till Rättvik och fixade lite saker till husvagnen, bl.a fyllde reservdäcket med luft och lagade ventilen.

Sedan blev det en tur till Tällberg och dragspelsstämman där.

Dragspelsmusik ljöd runt hela campingen och det var folk från alla håll och kanter som fyllt alla lindorna med sina tält, husbilar och husvagnar. Knutes Jonas, Tjäder Tomas, Knutes Ulf m.fl var där och spelade. Det var ett gäng norska durspelare som underhöll i bårhuset, där det också serverades mat. Husse och Matte gick dit och åt och drack, Matte gick fram till de skickliga musikerna och önskade en låt, som framfördes. En av Nygårds Britas kôllor var också där med man och älghund.


Förra onsdagen var Husse in till Mora lasarett och opererade sin tunnel. Nu har det gått någon vecka och såret verkar läka enligt "handboken".

Husses barnbarn Alm Elsa har också varit här några dagar och hälsat på. Framför allt har hon skött hönsen. Ingegerd har ju fått fyra kycklingar. Tre svarta och en vit, den vita har Alm Elsa döpt till Lillie. Elsa satt hur länge som helst i hönshuset med Lillie i knäet och bara njöt.

 

Idag har Ingegerd och sina barn varit ut i hönsgården för första gången.

Idag var Bonden in en sväng sedan han stängt hela Vallen. Han väntade hem sin fru som har tågluffat till Umeå för att hämta hem ett av barnbarnen, som framgent skall följa med till Legoland.

Idag har det varit provskjutningar lite här och där på de lokala älgbanorna inför kommande björnjakt och älgjakt. Dalstugalaget, Bingsjölaget och Rocka har smällt på under dagen.


Päkkosfolket har åkt hemöver en period för att återkomma till lingontiden. Nere i Bûdgården har det jobbats i alla anletenas svett. Garageportar har monterats, ved har körts hem och uteplatsen har grundlagts. Trots allt jobb har de hunnit umgåtts med gäster.

Här hemma har Husse klippt gräsmattan och Matte har trimmat. Av en ren tillfällighet kollade Matte frysen om den var som den skulle. Så fick hon till sin förfäran se att den stannat och allt var nollgradigt, fullt med kött, bär, svamp, glass, bröd m.m Förmodligen sedan strömavbrottet, som var för några dagar sedan. Vilket elände, vilken tur i oturen. Matte och Husse satte igång att laga mat. Ja mest Matte, Husse gick bara i vägen som vanligt. Alla spispattor, ugnar och annat gick för fullt. Tjälknölar, porterstekar, biffar, köttfärssås och köttbullar på sju kilo köttfärs. Vinbärssaft, lingondrick. Allt på en gång. Skönt att vi inte hade främmande när detta upptäcktes!

Hönsen gick under tiden ute och drog i sig den goda matdoften från öppna köksdörren.

Så det kan bli.

Nu är det upprätt och i efterhand verkar Matte nöjd. Husse ringde och berätrtade om allt detta för barnbarnet Alm Elsa och berättade att Lillie varit ute i hönsgården för första gången.
Av Walters Edénius - 7 augusti 2015 21:16

Det blev ett vådligt kalas hos Ann-Lis när Husse och Matte kom dit. Dit kom också Mattes barn och hennes ex. Det blev kaffekalas, presentutdelning och "Ja må hon leva", hurrande men inte hissande.

 

Det blev glasögonprovning och brottning mellan Ann-Lises barnbarn.

             

Det blev lite prat om gamla tider och folk från arsida Amunjen.

   

I måndags ringde Husse och kollade när han skulle in och opereras för karboratorsymdromet. Dom hittade inte på hans papper men han fick en återbudstid direkt till onsdag. Snabba ryck. När han åkte in till sjukhuset ringde dom igen och funderade om han kunde komma tidigare, så Matte tog över ratten och gasade på.

Väl på sjukhuset gick det undan. In för att byta om till sjukhuskläder, så lokalbedövning och trast ettôr in på operation. Narkosläkaren hade många gemensamma bekanta med Husse så det blev ett kackalorum under operationen. Husse pratade som om han fått morfin fastän han bara fick sprutor på handen. Ingreppet gick på en kvart och så ut för att bli bjuden på fika i personalköket.

 

Matte fick också kom in och fika.

Här hemma har det varit mycket fläder på busken vid gantuse. Bra gödning där? Flera har plockat och kokat dricka, men nu tycks tiden vara förbi.

 

Bûd Christin var här några dagar och ville bl.a se kycklingarna, hon njöt av att hålla de mjuka bollarna i händerna.

 

Jag håller koll fån våran bollpil och så njuter jag av att ha en egen in- och utgång. Där kommer jag och går precis när jag vill.

 

Det regnade kopiöst en dag här förleden och mitt i all nederbörd kom en Finnbackabil in med hästfinka och körde i kohagen, men korna stoppade främlingen så han fick stanna. Hårda bud. Det blev nykterhetskontroll och annat. 

Matte har storstädat lillstugan och inventerat vad som fanns där. Partytältet sattes upp och så bars allt ut för luftning. Tre fladdermöss hade kinesat där under vintern.

   

Idag kom min kära kompis och brevvän Eva hit tillsammans med Fader Bergström, som cyklade på en konstig cykel, som gick att fälla ihop?

Det såg verkligen farligt ut när han gav sig av nerför Bûdbåkkan med det fordonet. Jag bad en stilla bön för deras välgång.

Matte höll på att måla vår halva husvagn. Mattes kôlla Annica funderade varför Matte och Husse köpt en halv husvagn? Men den är ju så liten.

Under tiden gick Husse ner och hämtade posten och mötte Mårséns Sören och hans duva. En blåbärsplockande man skrapade bär vid Hästkasbåkkan och han hade en liten hundvalp på vägen som tyckte det var så vasst om magen att gå i riset. Den föredrog att sitta och titta på sin Husse från vägen. Den var nog av rasen Dansk Bondhund?


Päkkosfolket har varit borta över dagen och kom hem nu på sena kvällen. Matte gick ut och målade ännu en gång fastän klockan närmade sig 22.00 I morgon kommer det främmande liksom på söndag. Då blir det liv och rörelse igen. Bara dom inte har någon hund med sig!


    

Av Walters Edénius - 4 augusti 2015 20:50

Igår kom Mattes barn Annica och Ricard och Ricards kvinna. De ville hälsa på och gå ut i skogen och plocka blåbär eller så var det hjortron, jag minns inte.

De for iväg med lunch, hinkar, vattentank, ja det var som om de skulle gå vilse. I skogen var det inte så mycket broms och annat hemskt för det blåste lite. Men ändå sken solen och det var högt i tak.

De gick på en myr och fann lite hjortron bland älgspåren.

   

Sedan samlades de på ett hygge och åt sillmackor och annat.

       

Sedan var det hemfärd och eftermiddagsfika på altanen.

Jag fick ett brev igår av min snälla kompis, som är så gullig med brev till mig.

Husse och Matte gjorde en liten bilutflykt igår kväll för att titta var ett hygge lpg som syns så bra hemåt. Hygget ligger på arsidasjön.

 

Denna skylt fanns också där.

 

Idag åkte Husse och Matte ner till Rättvik för att skaffa färg och annat till skrubben. Sedan var det kalas hos Annlis, för hon fyller 79 idag.

Stort kalas med mycket gott. Mer om detta  i kommande blogg.


Av Walters Edénius - 30 juli 2015 23:45

Så var den stora dagen inne under classic-car-veckan 2015. Husse och Matte åkte hemifrån redan vid 14-tiden. De stannade först till vid Bingsjöaffären för att handla det som fattades till matsäcken bl.a matjesill. Matte brukar göra häftigt matiga mackor som är bra att ha under den långa kvällen. Hon bredde klart utanför affären. Lena Vikström tyckte det såg som om hon tränade på cittran.

 

De lyckades få en perfekt parkering mitt i smeten utan att bli inlåsta. Sedan träffade de Palm från Ovanmyra som talade om vilka kommentatorer som jobbade under kvällen och var dom skulle stå. Själv skulle Palm vara kommentator i Vikarbyn vid skolan.

Husse och Matte beslutade att stanna på Knektplatsen där den talförda Arvika-Masen skulle presentera. Det var inte så mycket folk i rörelse, allra helst inte ortsbor. Vakten Hillrings Tomas kom och pratade, liksom Gustafssons i Gulleråsen. Långsvôds Olle med familj och Ollas Sandra med fjås gick också förbi. Men ju närmare klockan 17.00 det led ju mera folk kom. Så började de olika eleganta fordonen glida in.

         

Till slut blev det lite kallt att sitta still så länge, så de rörde på sig en sväng och åt lite av den medhavda matsäcken. Vid Enådal höll några tonåringar på att leka en lek som kunde bli farlig, men som slutade tvärt. Tjejerna skulle bindas med eltape osv.

           

Det var väl inte så roligt att bli bevittnade under sin lek?


Husse och Matte beslutade sig för att gå mot Riksvägen och se vad som försegick där. Gillis från Finnbacka satt vid Knektplatsen och kollade in alla rariteter som var ute och gled.

 

Gamla polisbilar, lastbilar och annat kom i en strid ström.

                                     

En gris fick också vara med.

 

Det burnades hej vilt till mångas glädje och andras avsky.

           

Många roliga påhitt fanns till och från.

         

Denna unge man har redan fått erfarenhet av cruising.

 


Ett ekipage från Schweiz var väl utrustade för campinglivet i Sverige.

   

Mitt under all trafik i rundiln vid Knektplatsen fick en bil motorhaveri och killarna började leta efter motorn eller något annat. Det blixtrade i alla fall när de höll på och sökte.

   

Vissa i de närbelägna etagelägenheterna började bli trötta på all trafik och skulle nog hellre vilja få lite lugn i hemmet, fastän det var bara början på kvällen.

   

Det verkade inte vara några söndagsskolebarn som höll igång i Rättvik på torsdagskvällen!

             

Vakter och poliser hade fullt upp hela tiden och svårigheter att komma fram tvärt.

 

Husse och Matte gick upp mot rundiln vid Snikki och sedan på järnvägssidan åter till Storgatan och jämsmed landsvägen till Enåbron. Sedan till Sörgårdens fik för att få sitta en stund och samtidigt dricka en kopp te. Bengt på BeCa med sin kvinna kom och satte sig och pratade en stund. Sedan kom bekanta från Dådran och slog följe ett stycke innan vägarna skildes åt. Husse och Matte åkte upp till Boda kyrka en sväng med ett elpiano, så Husses vikarie får något att spela på vid Styggforsen på söndag.

Utanför kyrkan gick Alenka och kvällsrastade både hund och katt och på Lônåsn kvällsrastade Mökjas Rolf sin golden. Husse och Matte åkte över Lidberget hem. Väl hemma vilade ett lugn i alla gårdar med sovande människor.

Ingegerd hade visst fått tvillingar i hönshuset.Av Walters Edénius - 27 juli 2015 20:00

Igår när Husse och Matte cyklade ner till båthusen började det regna som skyn var öppen. De blev totalt genomsura ända in på skinnet. Det var bara att vända hem fort som attan. Plötsligt när de kom hem stod en bil mitt i löthålet. Husse ställde sig med cykeln alldeles bakom bilen och väntade för att se vad det var för folk som var ute och kollade. Plötsligt steg Mattes skolkompis Lillemor ut ur bilen. Matte och Lillemor har gått lanthushåll tillsammans i Rättvik. Hennes kille hade sagt på vägen upp att "här förstår du väl att ingen vettig människa kan bo? Vi har åkt fel, vi vänder". Men det blev en trevlig stund på altanen med fika. Eftersom Lillemors sambo var från Mora hade han och Husse en del bekanta att ventilera sedan den tiden Husse jobbade där.


Idag sa Matte till Husse "Nu ska vi ut på en cykeltur, du är fet som en julgris och behöver röra på sidfläsket!" ord och inga visor. Sagt och gjort så åkte de ner till byn och gick en sväng så stranden av Amungen nåddes.

På andra sidan skymtades Engbergs ståtliga villa på Getryggen.

Liksom Budnäsholmen och stugan där Mattes mor kom till världen.

           

Ett ungt par var ute och testade fiskelyckan.

   

En fågel hade byggt bo i en gammal spikkartong på hyllan vid en stugdörr.

     

På hemvägen blev det en liten tur till Bonden, som nyss hade inmundigat fisk i olika former tillsammans med hustru och dotter med familj.

Ester och Matte tittade på kort en stund från Astrids dop i somras.

 

Brystugu har en vacker utsirning som få stugor har nu förtiden.

   

Bonden har jobbat och stått i med röda Grållen, som Emil brukar traktera. Det har varit mycket trafik här i Bûdär nere i Nygårdskorset idag. Bl.a släkt till Bûd Ola som hälsat på Sonja, Sigg Åke har gästat Bûdgåls Kjelle med ett dollargrin som knappt rymdes mellan elstängslena.  Korna stod och kliade sig i huvudena när de betraktade färden, men den skickliga föraren klarade galoppen. Fordonet lät nästan som en fiskeskuta på väg ut till Arholma Ö, med sitt charmiga puttrande.

Bûd Sonja guidade sina tvenne gäster runt vår lilla by här på höjden och berättade byns historia medan Kjelle lyfte upp ena husgaveln.

   

Så var det kväll och läggdags även denna dag.


 

Av Walters Edénius - 21 juli 2015 17:30

Det skulle bli en tur till Husses dotter på Galgberget. I Lambôrn var kioskdörren öppen och det var bara att stanna och kika in. Det fanns redan en från Över Tänger och en gentelman från Lambôrn, som gick runt och kände historiens vingslag i govet. Hildings gamla hyllor med samma varor som varit kvar sedan kiosken slogs igen.

     

Den glassätande mannen vurmade över glassbåtarna som folk köpte från när och fjärran.

Nu var det också en loppis där i det inre av lokalen.

Så gick färden vidare till Falun där det var cruising med gamla jänkare och mer skulle det bli under kvällen.

På Galgberget tornade åkmolnen upp.

 

Men det hindrade inte barnen från att bada i poolen.

 

På tomten mitt emot lastade en bil av rutor och annat till en utepalts.

   

Klockan blev kväll och Husse och Matte åkte hemåt genom det vrålåksfyllda Falun. Inte förrän på rv 50 var det lugnare.

Idag skulle Matte ner och tvätta i Amungen, dräktdelar, dukar och annat känsligt.

     

Änderna kom med en gång när det såg att det var dags med en kaffepaus.

Gässen lämnar gärna sina visitkort överallt på bryggan och däromkring.

       

Flera bilar gick förbi bl.a en från Bjurs med folk som finåkte. Nygårds Anders och Larsson jobbade i en av sjöbodarna och flera rastade hundarna på vägen från Holmen.

   

Två barn, kanske från Sikes, kom ner och badade.

Stugorna vid Amungen ligger trollskt vackert.

           

En kvinna, vars far i många åt haft stuga på Sollen, kontaktade Husse för att få lite tips hur hon kunde komma dit för att återse stugan. Hon har inte varit dit sedan 1981.


Sedan blev det bara att åka hem och  hänga tvätt under friluftstältet.

Grannarna i Bûdgården kom upp och eftermiddagsfikade.

Husse åkte sedan och handlade och tog en kärra pottgrus på hemvägen och fyllde groparna så långt det räckte.  

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se