Direktlänk till inlägg 31 juli 2014

Crusing

Av Walters Edénius - 31 juli 2014 23:45

Igår åkte Husse och Matte upp till Mora för att serva bilen hos Skogs John på Tuvan. Normalt är det Hedmans Toivo i Rättvik som sköter det, men även han måsten få ha lite semester. Samtidigt kan det vara trevligt för de mina med en längre semesterresa än ner till postlådan vid "Klases".

Hela Kyrkogatan i Mora var full av kaffedrickande turister med norsk accent. Grannas Far och Mor i Bûdgården var också i Mora fast de guidades hos Zorn och hans nakna kullor. Efter bilserven åkte de till Noret och besökte Juhla och Biltema, som hör till när det är mankön i bilen. Sedan mot Rättvik och en stunds koloxid och njutning vid Riksvägen. Massor av olika bilar körde fram och åter.

                     

"Är det inkomster, så är det utgifter" sa möbelhandlare Nilsson i Hallstavik!

 

En tuff liten tös med "vuxna" kläder, var med och hejade.

 

Burnout-ing får man visst inte göra, men nog är det häftigt!

   

Så var det årets dagen D! Husses och Mattes årliga upplevelse på CCW.

Under f.m var dom hemma och grejade, packade matsäckar för dagen. Matte hann ner till Amungen och tvättade en stor matta, Husse klippte det som återstod av gräsmattan. Matte skötte även om sina älskade rosor.

   

Jag ligger inne på Mattes säng i stort sett hela dessa heta dagar, sedan går jag ut och spanar nattetid. Vid 14-tiden åkte mina inneboende iväg med bilen ilastad fyra fällstolar eftersom Mattes kôlla med presumtiv måg skulle slå följe nere i Rättvik. Annica och Patric åkte med Wasatrafik och blev avsläppta långt innan Rättvik då chauffören inte hade lust att åka in i röran, stackars äldre resenärer som hade svårt att gå.

Husse och Matte slog läger vid Rundiln mot Rättviksskolan. Det kom massor av folk. Så småning om kom också Annica och Patric, nyfrisserade dagen till ära. Lite senare kom Patrics föräldrar från Grycksbo, som satt i bilkö i stort sett hela vägen. De parkerade vid Reningsverket och fick promenera till Rättviksskolan.

   

Spännande bilar avlöste varandra alldeles förbi deras lägerplats.

                                       

Vissa blev trötta andra engagerade i annat och andra i bilarna.

                 

     

Silverfärgade bilar och kroppar.

       

Slaktaren med fru kom bland dom första.

 

Vid Knektplatsen var det presentation av bilar. Primo Helge åkte med sin stolthet och gjorde en rivstart så gruset stänkte in på balkongerna vid Enådal.

     

Tekla, från Halland, var en trevlig kynologisk personlighet. 

 

Under presentationen kördes också en bil ā la Mr Bean fram och en massa andra. 

         

Hjerp Eriks vackra Packard körd av döttrar men mågarna fick vackert hålla till i baksätet.

   

Klöver Tre stod på ett bilflak och spelade låtar passande för sammanhanget. Plötsligt ropade dom ut i högtalaren när de fick se Husse och Matte: "Edénius var har du cittran!" Husse svarade: "Nej men jag har harpan med mig"!

     

Så började uret gå mot midnatt och dags att åka hem.  Jag har väntat länge nu på mina undersåtar. Hönsen hade vaglat och nere i Bûdgården var alla i drömmarnas värld. Husse och Matte tog en nattfika innan de beblandade sig med sänghalmen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards