Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Mors Dag

Av Walters Edénius - 29 maj 2011 21:15

Idag är det Mors Dag. Mattes Annica ärade sin Mor igår med present som doftade gott för människor. Annica jämte sin Far och hund kom upp hit till oss mitt på dagen. Fast innan dom kom ända upp var det stopp på vägen vid Hästkassbåkkan där två skogsarbetare hade full verksamhet med drivning.

Så idag på riktiga Mors Dag blev det bara ett SMS sent på eftermiddagen från Mattes påjk. Matte höll på att storstäda köket idag i stället och Husse var nere vid Hilmas och plockade pinnar till vinterns vedförråd. Lassas Stefan med fru och barnbarn var och letade liljekonvaljer, som så många andra gör.

Husse såg ett koltrastbo nere på hygget.

  

Och längre ned på hygget hade Morkullan sitt bo.

    

Dom är väldigt bra kamoflerade, så det är nästan hopplöst att upptäcka dom. Jag gillar ju fåglar på mitt vis, men jag har förståelse för att inte störa i häckningstider. Det är bäst att vara hemma och sträcka på svansen.

  

Förresten så är det fint att gå här och kika över till Hälsingland.

 

På kvällen åkte Husse och Matte till Hjortgården för att gratulera Husses yngsta dotter. Hennes dotter i sin tur var väldigt i lektagen och var glad att det kom främmande. Där var också farmor Signe från Näs. Husses dotter är väldigt duktig på att göra tårtor och till sin egen fest gjorde hon en jordgubbstårta.

  

Husses barnbarn fick en motorsåg när de var till Anders Traktorservice. Nu skall hon hjälpa Morfar i skogen med att såga upp efter huggarna.

  

När Husse och Matte åkte hem till mig igen så såg de en fjoling vid vägskälet till Sandviken och vid Källassen gick det en fjolårs björnunge.

När de kom fram till avtagsvägen till Hållberget stod det en skylt "Till Salu". Husse och Matte åkte upp för att kolla vilket hus som skulle avyttras, men det fanns inget hus i bykärnan inte på vänstra avtagsvägen till Ollas och inte på högra avtagsvägen till den andra Ollas. Inte heller där tiska bodde. Kanske det är ända borta vid Givarsbûdär? Men så långt åkte dom inte.

När de kom hem började Matte att krafsa i jorden.

  

Hon krafsar nästan som jag brukar göra. När jag såg henne göra en grop i jorden gjorde jag likadant.

  

På tisdagkväll kommer Bûdgårds Far och Mor hit. Nu är också lillstugan bebodd. Kanske också Päkkos Far åker upp ända från Lund. Han är säkert väldigt nyfiken på att se hur det ser ut när dom avverkat på hans skifte. Det är ett väldigt vackert sken genom aspskogen när solens strålar lyser. Det går inte att förklara, bara uppleva.

 

 
 
sockersnuttan

sockersnuttan

31 maj 2011 21:02

Tack för titten Svante, kanske du kan lära dig att gilla Nemo till sist

http://sockersnuttans blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards